Skip to content

O nama

Udruga Čarobnjakov šešir osnovana je 2004. godine s ciljem promocije i razvoja suvremenih izvedbenih formi, prije svega suvremenog cirkusa i ulične izvedbene umjetnosti.

Organiziramo Festival uličnih čarobnjaka, međunarodni ulični festival u Novigradu i Labinu te niz manjih manifestacija tijekom cijele godine u Istri. Provodimo edukacijske programe u prostoru u DC Rojc koje su namijenjene početnicima, ali i profesionalnom osposobljavanju cirkuskih umjetnika. Producirali smo niz predstava, od dječjih do raznih cirkuskih cabarea.

2014. godine dovodimo projekt Cirkobalkana festivala u Pulu. Radi se o projektu koji ima za cilj prezentaciju cirkuskog šatora kao edukacijskog, izvedbenog i rezidencijslog prostora. Manifestacija je uspostavljena  sa ciljem da se putem predstava, predavanja, radionica i rezidencijalnih programa približi umjetnost suvremenog cirkusa kako široj javnosti, tako i kreatorima kulturne politike, ali i željom za formiranjem i afirmiranjem mladih cirkuskih umjetnika.

Od 2018. godine provodimo projekt „Opčini me novim cirkusom“ putem kojeg ugošćavamo i prezentiramo europske suvremene cirkuske predstave odnosno umjetnike/grupe/kolektive.

U 2019. započeli smo s provedbom sedmodnevnog cirkuskog kampa za djecu koji se održava u srpnju na Fratarskom otoku pokraj Pule.

Sudjelujemo i u provedbi međunarodnog partnerskog projekta – CpuP – Cirkuska platforma u pokretu koja ima za cilj razvoj suvremenog cirkusa na Balkanu, a kojeg provodimo zajedno s udrugama iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Grčke.